Uppdateringar sker genom min webba Annika då jag inte har så stor tillgång till datorer nu när jag är här. Jag befinner mig fortfarande på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg för att vaka över min pappa som så tragiskt frontalkrockade på juldagen. Valparna är boende hos Eva under denna tiden jag inte kan vara hemma, det är även hon som tagit de senaste bilderna på dem. Hon svarar gärna på frågor om valparna så maila eller ring henne, 060-92800. Stort tack till Eva som hjälper mig med småttingarna. Stort tack till er övriga som ringer och stöttar mig. Ta inget för givet - ta varje dag som en gåva och var rädda om varandra.
Anneli

 

30/12 Nu finns det många bilder på valparna! Då jag är hos barn och barnbarn över julhelgerna så ring 060-92800 om du är intresserad av en valp.

21/12

Tiden går så fort,  valparna är nu 8 veckor. Lilleman eller Sune som han nu heter har flyttat i helgen, vi önskar honom lycka till. Linus och Lillemor är till salu om någon är intresserad av dessa två. 

Nu har vi ganska så normal temperatur, det har varit  –28 grader men nu ligger vi på ca -8. Mängder med snö har kommit under natten så när hundarna och jag skulle över kullarna på morgonen så såg man bara en svans som stack upp. Med en matte som fick svårt att hålla balansen blev hundarna lite undrande när hon dök ner i snömassorna och låg som en sköldpadda på rygg! Den 23/12 flyger jag ner till barnen och barnbarnen för att fira jul. Känns lite konstigt att lämna över allt här hemma men det skall nog gå bra. Jag vill passa på att tacka för alla fina julkort som ni har skickat till mig och önska en God Jul till er alla från oss alla!

14/12

Nu är valparna redan 7 veckor. Idag har veterinären varit här så nu är alla besiktigade ua och chippade samt vaccinerade. Vi har även under förra veckan varit ute för att träna på att åka bil och det var inga problem. Passade på att se hur Sofi reagerade på skott, inga problem med det eller kvarstående rädsla. Lilleman skall flytta på söndag då han är 8 veckor och hans namn kommer att bli Sune. En av tikarna stannar här på kenneln, men jag har även en tikvalp till salu och Linus är fortfarande till salu om någon är intresserad av en kramgo hanvalp. Nya bilder på valparna kommer snart. Under julen kommer jag att åka ner till mina barn i Kungsbacka för att fira med dem och alla mina underbart härliga barnbarn, tänk att få umgås med hela familjen under 5 dagar! Valparna som inte är sålda innan jag åker blir ompysslade, likaså de vuxna får stanna kvar här hemma och bli ompysslade av övriga på gården.


Lillemor

 

7/12

4/12 Valparna växer på för varje dag som går och aptiten är det inget fel på som tur är. Valparna har nu även fått sina regnr på SKK. Allt annat är som vanligt, 2 dagar med minusgrader vilket är skönt efter allt regn som varit. Bara jag slipper att köra bil, eller det går ju inte just nu då jag körde av vägen i förra veckan i halkan! Så jag får vänta tills den är lagad... Vi har fått härlig hälsning från Ida (C. Double Winner) i Tyskland som dansade till sig Excellent och VDH Cert!!! Glückwünsche, Doro!!!

30/11

19/11 Här rullar det på med de små, alla växer nu bra även Lilleman. Valparna har även fått tänder, de har fått springa omkring lite på golvet vilket var med blandade reaktioner, några tyckte det var kul och några satt bara och tittade. Valptest kommer att utföras på alla valparna när de är  6-7 veckor för att se hur de reagerar i olika situationer. Testen kommer att genomföras av en för valparna okänd person.

13/11

Dags för en liten uppdatering. Lilleman har nu ökat 100g de senaste dagarna så förhoppningsvis kommer det att gå bra för honom. Lite smak av kalvfärs de senaste dagarna var en spännande upplevelse tyckte de små. Även denna gång faller mina ögon på en hane, men jag har beslutat mig för att inte ha fler hanar än de jag redan har... Jag skall se om jag kanske tar några foton under nästa vecka på valparna. Så till Fröken Fräs och Eddie som har fått sina små kattungar, tre stycken, mycket lagom tycker jag.

7/11 Kanske dags för en liten kort uppdatering. Läget är nu ganska så stabilt där 3 av valparna har ökat bra i vikt men den 4e är jag lite tveksam till hur det skall gå med... Men jag kommer att ge Lilleman några dagar till. Tiken Lillemor har börjat öppna sina ögon och Linus och Lotta är på väg. De är de två största valparna och det har de varit hela tiden men Lillemor är inte långt efter de andra knubbisarna. Som ni förstår här ovan får de arbetsnamn som börjar på L.

Wilda (Cockerqueen’s Fjällripa) har varit på inoff utställning i Kiruna med  följande kritik: 
"Glad och positiv valp. Feminint huvud med bra skalle och nosparti. Bra uttryck. Välansatta öron. Bra hals och rygg. Välvinklad. Bra kropp. Mycket bra benstomme och tassar. Vacker päls och färg. Rör sig trevligt med mycket bra steglängd. Härligt temperament." BIR-valp och HP av domare Lena Nordin. Grattis åter igen, Sandra och Wilda! 
Saga har flyttat till Emma Jansson här i Kramfors, där har hon nu ett härligt liv och ligger på soffan och har det bara så bra!

1/11 Det är fortfarande ostabilt i valplådan... Det blev hembesök av veterinären och behandling av Sofi som nu fått sprutor 3 gånger om dagen i 3 dagar och valpar som handmatas varannan timma hela dygnet. Så nu är det bara att vänta och se om det vänder snart.

28/10 Under natten har vi förlorat två valpar... liverroan hanen och en blå liten tik, nu får jag hålla tummarna för de övriga små!

25/10 Dag 62 med en snabb uppdatering, Sofi och Oskars valpar är här!

24/10 Dag 61 och tempen växlar fortfarande lite och ligger mellan 36,7-37,2. Sofi har ätit dåligt den sista veckan utom i måndags då hon fångade en skata och åt upp hela fågeln! Vi får se vad som händer under dagen och kommande natt.

18/10

En ledig helg med hundarna. Igår sköt man en stor älgtjur på våra marker och jag fick 4 klövar, så tidigt på morgonen var jag ute och la spår, ett lite lättare och ett svårare. Lasse och Simon fick följa med på ett av söken och att se Moa metodiskt och säkert arbeta sig fram var en fröjd för oss alla. På eftermiddagen har 3 hundar blivit badade och är rena så länge det nu varar. Allt står klart i valprummet inför kommande valpning, min nya säng och valplådan är på plats. Jag har nu även börjat kursen i jägarexamen och det är inte lite som skall läsas in, tur att jag har lite tid på mig att läsa under de veckor jag nu skall få vara lite ledig från jobbet. Det är bara drygt 1 vecka kvar så kommer yngsta dottern hit med sin son Neo och även min lillasyster och hennes 3 barn kommer. Hoppas att valpningen är klar när de kommer annars blir det tråkigt för dem att jag bara ligger och stirrar på en väntande tik som skall valpa. Jag tippar på att det blir ca 4 valpar denna gången.

9/10 Några dagar sedan jag uppdaterade, förra helgen var det bilresa ner till Kungsbacka för att närvara vid mitt barnbarn Eddies dop. Julia mitt barnbarn blev så ledsen när jag skulle åka hem igen, men hon sa att hundarna kan ju inte vara ensamma utan mig. Här hemma är allt som vanligt. En tjock katta  med ungar i magen och en rund tik med valpar i magen, nu är det bara drygt 2 veckor kvar tills de små kommer. I samma veva kommer min syster med sina barn och min yngsta dotter med mitt barnbarn Neo, det är första gången de kommer på besök för att se hur jag bor. Ett stort tack till Hanna på Subarasii kennel som tog hand om hundarna och katterna när jag var borta.

30/9 Hälsningar från Kebbe (C.  Fjälluggla). Vi gratulerar Sanna med Leo (C. Karl Lejonhjärta) till Godkänt anlagsprov i viltspår! Bra jobbat!

25/9

Jag jobbar nu natten hela helgen, men passade på när det var en så fin morgon att träna lite fältsök. Jag håller tummarna för Sanna och Leo i helgen som skall gå sitt anlagsprov. Tack även till mina valpköpare för alla fina mail om hur nöjda ni är med era valpar! Nu ligger det några spår och väntar så att några av hundarna kan få jobba lite under morgondagen. Jag går fortfarande och väntar på att Linnea skall löpa så jag sedan kan HD-röntga henne. Utställningar kommer det kanske inte att bli mer detta året, vi har bara varit på 3 st under året då det är så mycket annat som skall göras. En vision är att se framåt för att sätta upp sina egna mål under en längre period med hundarna.

23/9

Vi har varit i Kolmården under föregående helg och träffat trevliga människor och mycket hundar. Det var ett otroligt fint väder så denna resa t&r på 126 mil var helt ok, förutom att jag glömde min kamera! Men de har hittat den och kommer att skicka hit via posten, tack! Jag passade äntligen på att köpa mig en golvfön, det var på tiden kan jag säga! Vilken skillnad och vad fort det gick att föna hundarna! Tack alla för trevliga dagar!

 

Om vi har tur så kanske det blir små valpar här under vecka 44, lite tidigt kanske att säga om det ligger några små i magen än. Mer info om detta kommer... Jag jobbar en del kvällar nu under den närmaste tiden så dagarna går åt till att hålla på med hundarna samt lite av allt som måste göras. Fredagen den 2/10 åker jag ner till barn och barnbarn, då yngsta barnbarnet skall döpas. Det skall bli så härligt att få träffa dem alla igen!

 

Wilda (C. Fjällripa) har varit på sin andra utställning i helgen och blev BIR-valp! Bra jobbat Sandra och Wilda, grattis! "5 månader gammal tik. Mycket vackert huvud med mörka ögon. Bra bett och nosparti. Tillräcklig hals. Bra rygg. Välutvecklad kropp och bröstkorg. Mycket bra benstomme. Välvinklad. Aningen löst halsskinn. Välvisad!"

 

15/9


Vem vet... vi kanske väntar små ulliga ungar i november!

24/8 Norrland i all ära, men vad långt det är till allt här uppe! Jag som är van vid att det bara är att boka in en tid för HD eller ögonlysning och få tid ganska så snabbt. Men här får man vänta länge och åka en rejäl bit. Så idag begav jag mig till Hudiksvall för att ögonlysa Oskar, en resa på 18 mil enkel väg. Och inte nog med detta - parkeringsböter på 500 kr! Som tur var så gick ögonlysningen bra vilket jag inte tvekat på att den skulle göra. Nu är jag ledig tills på torsdag så alla hundarna skall badas och trimmas, vilket behövs just nu med 3 hanar och en löptik samt så är även Moa och Linnea och även Nora på gång med sina löp. När Linnea är färdiglöpt så är det dags att ögonlysa och HD-röntga henne. Jag skall börja träna henne lite mer på fågel nu i höst för att senare starta henne på grundprov. Utställningar får vänta tills hon har lite mer päls. När det gäller Nora har hon inte släppt sin valppäls och ser nästan ut som en grävling. Hundarna gillar inte att kvigorna står och tittar på dem. De retas utanför rastgårdarna så det har blivit lite mycket skällande vissa dagar. När de är inne i huset så jagar de gärna undan katterna för att äta upp deras mat och de springer runt så mattorna flyger innan de lägger sig till ro vid mina fötter. Hösten är full med olika händelser, träning med hundarna samt en kurs för mig i seminering. Club show närmar sig och barndop med mycket annat står på programmet. Varför är det inte fler timmar på ett dygn?

20/8 Max snart 1 år är till salu. Han är en valp efter Saga och Bingo. Han har gått valpkurs och är rabiesvaccinerad. Jag ser gärna att han kommer till ett hem där det finns hundvana då han varit van vid att bestämma över sina leksaker. Hans familj i Norge anser sig inte ha den tid som krävs för honom och han har varit hos mig nu under sommaren. Maila  för mer information.


2/8 Lite glädje i allt annat...
Bild på Bingos dotter Woodmore's Nosa finns här, en rolig och härlig tikvalp som lätt apporterar in måsar från vattnet även om hon är så ung. Jag och Nosa har delat säng efter ett besök på Pailey's kennel. Jag beslutade att sova över hos Eva då det varit en tung dag för mig och det sena besöket hemma hos Ann-Christin och Lasse. Tack för att jag fick komma och titta på alla era fina hundar. Nu måste allt gå vidare som vanligt igen... Ett nytt foto på Ida från Tyskland finns i Valparnas nya hem. När hon paras så kommer det tillbaka en valp till mig så på så sätt lever Selma också vidare... 

28/7 Idag är det med sorg i hjärtat jag måste skriva att min stamtik Selma (Cockmix Mamma Mia) har fått somna in... 8 år och 1 vecka gammal. TACK SELMA för att du lagt grunden till min kennel och för alla fina valpar du fått genom åren! Ett stort tack till Christer som den senaste tiden tog hand om Selma då jag flyttat. Jag vet att detta är en svår och tung dag även för dig...

26/7

Vi har varit på fält- och vattenträning. Nora ville inte gå ut i vattnet denna gången, men vad gör det? Blöt blev hon ändå för det ösregnade ute. När det gällde fältarbetet gjorde hon ett bra sök även om hon inte tog fågel, men hon gjorde fina markeringar. Jag kan inte ställa för höga krav, hon är ju fortfarande så ung. Så i frysen ligger det nu ett antal måsar och väntar på att bli använda. 

Jag har varit ledig denna helg vilket varit skönt. Passade på att avnjuta en god måltid på Björkudden. Därefter har jag passat på att bada Oskar, för att se om jag skall ställa honom nästa helg, har fortfarande inte bestämt mig hur jag skall göra. Tänk att jag börjar bli lite valpsugen... men tyvärr har jag ingen tik att para just nu. Men vem vet, kanske kan jag låna in någon som skulle passa? Men det är ju inte så lätt... här uppe känner jag ju inte några som har tikar att låna ut, så det är bara att vänta och se vad som händer. Under kommande vecka skall jag jobba ganska så mycket så det blir inte så mycket träning.

20/7

Oj nu har det gått hela 18 dagar sedan jag uppdaterade. Vad som hänt sedan sist är att jag har börjat jobba lite extra som personlig assistent nu under sommaren, ett jobb jag trivs mycket bra med. Jag har ju även Max, en svart hane från Bingo och Sagas kull här. Jag har tränat honom vad ledarskap är då han var van vid att bestämma i sin familj. Om Max skall flytta tillbaka till sin underbara  familj i Norge är just nu ett oskrivet kort, han kanske borde komma till någon som kan sätta lite mer gränser i hans uppfostran, och där han vet vilka regler som skall gälla. Han är en glad och trevlig hund som nu har anpassat sig bra, när han inte behöver bestämma vem som skall ha leksaker han hittat.
Linnea har nu fått sin 1a på utställning, tack Ida som tog med henne då jag jobbade.  Hennes kritik var följande "Söt feminin tik, välbalanserad vackert huvud o uttryck, mörka ögon, välansatta öron, bra hals rygg och kors, bra bröstkorg, normala vinklar, bra front o tassar". Hur det blir med att ställa i Svenstavik vet jag inte än, jag jobbar sent dagen innan och det är ju några mil att köra. Nora är så följsam och lätt att arbeta med även om hon nu är lite spökrädd för vissa saker, imorgon bär det av på fält- och vattenträning, får se om hon går i och hämtar fågel eller inte. Hur mina valpplaner kommer att se ut den närmaste tiden vet jag inte, Linnea är för ung och Sofi har fått en kull i år. Jag får se när hon har sitt nästa löp. Freja och Saga har löpt, Selma och Moa är pensionärer. Vecka 32 drar jag ner till barn och barnbarn. Efter detta följer min pappa med upp och stannar några veckor.

Jag har haft ett oväntat besök av Dolores och hennes man, samt deras  två hundar Nicole och Perla. Det var jätteroligt att ni kom förbi på en fika när ni var uppe på husvagnssemester i norr. Två Bingovalpar från Dackefejdens är nu röntgande med B-höfter.

2/7 Nu är jag hemma igen efter några intensiva dagar i Kungsbacka med barn och barnbarn Eddie Julia Wilma och Neo som fyllde 2 år. Nina och Joakim fick sin efterlängtade bebis Eddie! Det var inte bara glädje under dessa dagar, mina barns fars far avled samma dag som Eddie föddes.

28/6 Jag for ner till Kungsbacka för att fira mitt yngsta barnbarn som fyller 2 år samt för att träffa mina barn och övriga barnbarn. Meningen var att jag skall turas om att bo hos dem alla men Nina, min mellersta dotter, fick akut åka till BB 5 veckor innan tiden är inne med akut havandeskapsförgiftning... Idag föddes mitt fjärde barnbarn, välkommen till världen lille Eddie! Jag kanske kan få komma ner till Varbergs BB för att se honom innan jag flyger hem på tisdag, men de har ganska stränga regler för besök av för tidigt födda bebisar. Mer information om min sydliga resa kommer när jag är hemma igen. En övrig glädjande nyhet är att Oskar fått HD A!

22/6 Lite bilder på Saga och vattenapportering finns i album 33.

19/6

Idag är det Midsommarafton och min yngsta dotter fyller 20 år. Grattis gumman! Önskar jag kunde vara där och fira dig. 
Jag har bjudit personalen på sill och potatis vilket var mycket uppskattat. Julia har gett alla hundarna en prinskorv för de vill ju inte ha sill säger hon. Ikväll är vi bjudna till Hanna och Anders på lite sill och potatis. Efter detta blir det en sen kvällsrunda bland hundar och kor. Igår kväll när jag och Julia kom till ladugården var det en kviga som börjat kalva, hon fick lite problem så jag var tvungen att rätta till ett ben som låg lite fel och hjälpa kalven ut. Julia tyckte detta såg lite hemskt ut när jag la ett rep om kalvens framben för att hjälpa till att dra ut den, jag fick hålla på ganska så länge då det var en stor tjurkalv som skulle ut och kvigan skulle inte ha klarat detta utan hjälp. Under söndagen skall jag och Julia ta med oss några hundar till sjön om vädret är ok, samt bada Oskar och Nora under dagen så även de blir rena och fina igen. Kebbe har även nu fått sin familj och flyttar på måndag efter sin besiktning, det blir tomt nu när valparna flyttar. 

16/6 Har fått rapport från valparna som nu har flyttat och allt går jättebra, familjebilder finns här. Kebbe som har ett litet underbett är till salu. Hanna S som har en stuga här i närheten har jag träffat några gånger samt under förra helgen var 3 av hennes hundar här då hon var och ställde i Vännäs. Det är nu sista dagarna som praktikanten är här och jag tror att hundarna kommer att sakna henne. Tack för all hjälp! På torsdag blir vi 4 st som skall träna jaktstadga samt vatten. I övrigt så är allt bara lugnt, kossorna tar jag hand om varje kväll men tänker vara ledig från dem några dagar nu. Ikväll skall jag åka till Midlanda för att hämta mitt barnbarn Julia som skall vara här i 10 dagar. Det skall bli så härligt att få hit henne.

8/6 I torsdags var jag och hämtade Marie J på stationen i Sundsvall, hon och Preben åkte tåg i många timmar för att göra ett norrlandsbesök och passa på att åka på lite utställningar här uppe. Med sig hade hon färska räkor och makrill - ni kan tänka er vad jag njöt av detta! Under fredagen kom även Henrik J med 3 av sina hundar för att övernatta och ställa ut. Utställningen i Härnösand flöt på ganska så bra, min Oskar blev placerad 3a med HP med kritik; "Beautiful maskulin head. Well constructed front. Short deep body. Very good quarters. Good topline/tailset. In nice coat and condition." Söndagen var kall på morgonen och jag frös om fötterna. Oskar skötte sig bättre i sitt springande denna dagen och blev 2a i sin klass. Så olika det kan vara med kritiker: "Utm typ, vackert huvud, bra rygg o kropp, goda vinklar fram som bak, mkt goda rörelser, lite för hög svansrörelse, ännu lite ullig päls." 

Linnea är på kollo och trivs bra med detta. Lille Kebbe, vår Fjälluggla, är till salu! Se valparna här.

25/5 Missa inte årets underbara koutsläpp - Livet på landet. Och vill ni se hur man får mig att hålla truten så titta här!

20/5 Valparna vistas nu ute dagligen vilket är mycket uppskattat. Nya bilder finns i deras galleri. Just nu har Saga och Freja börjat löpa på samma dag så nu måste jag ändra om i mina planer när det gäller parning. Freja får stå över detta löpet och hanen som var tänkt till Saga är inte HD-röntgad än, så det blir Bingo istället om allt går som planerat. Förra kullen efter dem blev jag nöjd med så därför gör jag om kombinationen. 

14/5

Valparna är 5 veckor i morgon, de har varit ute en liten stund i gräset idag och det var mycket spännande. Kebbe var den som var mest vågad och utforskade omgivningen. Övriga hundar ligger och njuter i solen, vi har även varit vid sjön så att de fick bada. De var rena när vi gick dit och skitna när vi kom hem då de sprang lösa hela vägen. Nu åker jag till Stockholm i morgon för att deltaga på SSRK’s Fullmäktigemöte. Nästa vecka kommer det en praktikant hit från Naturbruksgymnasiet och hon skall vara här i 4 veckor, så tänk vad hundarna skall bli ompysslade.


Kebbe i gröngräset

8/5

Tänk vad dagarna går fort, valparna är nu 4 veckor och jag skall se om jag kan ta nya kort nu under helgen. De växer och är så runda o goa nu, leker och småskäller. Sofi är så mån om sina valpar så jag märker nästan inte att jag har några. Övriga hundar har det bra och är ute hela dagarna. Oskar och Nora har varit till veterinären och fått sina sprutor, passade på att väga dem när jag var där. Oskar väger 13,3 kg och Nora 9,1 kg. Just nu letar jag efter ett ställe där jag kan HD-röntga och ögonlysa Oskar och Linnea. Det är inte lätt att hitta något om jag inte vill åka 20-30 mil... Så mycket mer har det inte varit denna veckan. Nästa helg blir det att åka till den stora staden Stockholm på SSRK's fullmäktigemöte.

4/5

Vi har varit på utställning denna helgen och sopat isen. 60 mil t & r till Skellefteå på unghundarnas officiella debut. Först ut var Oskar där resultatet blev 1-R med kritiken; knappt 1 årig gammal harmonisk hane, maskulint huvud m bra uttryck o korr bett, vacker hals på väl anlagd skuldra, välvinklad bak, bra kropp för åldern, utm. rörelser, vacker päls o temperament. Sedan var det Linneas tur... ja nu skall jag avslöja att det inte är lätt att försöka ställa en hund som försökte likna en orm i ishallen. Hon ålade sig fram med en glatt viftande svans och bestämde sig för att inte gå ett steg. Nog för att jag alltid har undrat över detta med curling men inte behövde hon sopa banan för de övriga som skulle in efter henne. Och inte hjälpte det att jag fiskade upp en ostsmörgås ur bh'n - domaren skrattade när han såg detta. Han sa att det är ingen ide att försöka få henne att gå, han skrattade igen och sa att hon var inte lätt att bedöma rörelserna på och detta håller jag med om! Kritiken blev följande; 15 mån gammal ungtik under utveckling, fem huvud med härligt utryck o korr bett, vacker hals, välvinklad fram o bak, välutvecklad kropp för åldern, rörelser går ej att bedöma då hunden ej ville gå, vacker päls. Men det var ju skönt att kunna glädja de runt ringen som fick många goa skratt och det bjuder jag gärna på. Tack alla som var där.

23/4

Dagarna går så fort nu, valparna har börjat öppna sina ögon, klorna är klippta och de ligger tysta i lådan och äter med god aptit. Även lille Kebbe ökar i vikt fast han är lite mindre än de andra två. Solen skiner och jag passar på att vara ute så mycket det bara går. Lilla Nora hjälper mig att bära undan då jag klipper äppelträden, hon är en bra hjälpreda. Fröken Fräs flirtar med Sofi så hon tycker kanske även hon ser ut som en katt.

20/4
Valparna är nu 1 vecka och allt fungerar bra och de vet nu hur man skall dia ordentligt, det var bara tekniken som saknades. Denna helgen har min dotter Pia med familj varit på besök och barnbarnen tyckte det var roligt med alla djuren här på gården. Bilder kan ni se under livet på landet.

16/4 Det  är fortfarande inte helt stabilt i valplådan, en av valparna ökar inte så bra i vikt och jag har nu börjat stödmata för att se om det blir bättre. Jag har även kollat så den inte har gomspalt men kan inte se något, den äter bra när den får flaskan, så det är bara att hålla tummarna och se hur det går. Jag börjar bli ganska så trött av att inte få sova ordentligt. Men detta är ju en uppfödares vardag när det blir smått i huset, passning många timmar varje dygn nu i början, det är tur att man har lite erfarenhet och haft bra mentorer genom åren. En mentor bör alla skaffa sig som funderar på att ta en kull med valpar, då det är mycket som kan hända och man behöver vara vaksam över tiken och valparna, för att se att allt är rätt och kunna agera snabbt vid behov.

13/4 Det har varit ett ganska jobbigt dygn, jag har kämpat med valparna men tyvärr så förlorade jag en tikvalp under natten. Jag gjorde vad jag kunde för att få liv i henne, men naturen ville något annat. Någon gång skall ju även jag få vara med om detta. Varför jag skriver att jag förlorat en valp är för att det är en bild av 4 valpar på sidan. Detta är inget ni behöver beklaga i gästboken, det är naturen som bestämt att så här skulle det bli. Nu får vi bara hoppas att det går bra för de övriga 3 som är kvar.

11/4

Nu skall jag försöka sammanfatta valpningen; Sofi var orolig i flera dagar och det blev lite sömn i det varma valpningsrummet. Jag låg och slumrade och hon väckte mig klockan 2 på natten då vatten gått. Klockan 3 föddes första valpen sedan var det ca 1 timma mellan valparna, valpningen gick mycket lätt och bra. Valparna är nu ett dygn, lite gnälliga då de har svårt att greppa juvren. Sofia är så enormt spänd i dessa, de bakre ser ut som falukorvar med indragna spenar. Jag håller på att massera dessa och få ut lite mjölk så att valparna kommer åt att suga, jag är rädd att det blir problem med mjölkstockning om det inte släpper på trycket snart. 2 hanar och 2 tikar blev fördelningen av valparna och de vägde mellan 297g och 335 g . Valparna kommer troligen att få något Norrlandstema då det är vår första kull här uppe. Har ni bra förslag så maila mig gärna. Arbetsnamnen blir på K . Nu skall vi bara hålla tummarna att allt går bra de första veckorna med de små och med deras mamma. Nu skall de övriga hundarna få rusa runt och leta efter sina Påskben!

 

Tack för alla gratulationer av valparna samt alla påskhälsningar! Jag vet inte om jag hinner svara på alla. Men jag önskar er alla en skön och härlig Påsk med sol och värme, här har jag fortfarande snö kvar, lagom kul eller hur... Barnen skickar bilder från sina trädgårdar där det blommar så fint nu!

10/4

Sofi 's valpar är födda nu under natten. Mer info kommer när jag vilat en stund.

9/4

Sofi är nu på dag 60, tempen har varit på 36,5 sedan i går kväll. Nu väntar jag spänt vad som kommer att hända under dagen eller i kväll.

Kl 16:50 tempen fortfarande låg, mycket flås och flämt. Rapport kommer om jag får möjlighet att gå ifrån en stund... senare...

                                                                                                                 

8/4

Sofi är nu på dag 59 och temp kl 08:00 var 37,3. Nu är klockan 13.40 och tempen är 37,1. Kl 20:00 temp 37,0 så får jag se vad som händer under kommande natt eller under morgon dagen.

4/4

Glädjande nyheter nu är även Wille (Cockerqueen's Lemon Meringue Pie) Hd röntgad med A höfter!
Sofie har nu flyttat in och undrar vad det är som skall hända med henne snart, nu är det bara 8 dagar kvar om hon nu håller tiden, det kan ju även bli lite senare.

ligga.jpg

1/4

Lilla Nora har anpassat sig bra, här hemma en liten olycka inne bara på dessa dagar, hon kan även vakna till vid 1 tiden på natten och då vill hon gärna gosa en lite stund. Jag skall försöka att få hjälp nu att fota henne, måste passa på nu när min dotter är här på besök. Vi har nu ett underbart vårväder och hundarna bara älskar att få rusa runt på utsidan, jag vill gärna att Sofi skall ta det lite lugnt för jag tror hon glömt av att hon har valpar i magen, nu är det ca 2 veckor kvar och nya valplådan är på plats. Just nu har jag ganska så mycket att tänka på samt planera.

 

29/3

Nu har Nora kommit hem, efter en lång bilresa som hon sov sig igenom. Var ute och rastade henne på hemvägen och det var inga problem. När hon kom in i huset undrade hon vad det var för lurviga saker som fräste åt henne. Nu får vi se hur det går under hennes första natt utan mamma och syskon.

Fiona har i helgen blivit 1a med HP, grattis! Detta blev en kort rapportering nu är det sängen efter en lång dag även för mig.

25/3

Glädjande nyheter; Cockerqueen's Chocolate Cream Pie är Optigen testad normal/clear!
Sofi's mage växer för varje dag som går och den blir bara rundare och rundare.

21/3

Idag skiner det en underbar vårsol och jag passar på att njuta av den så gott det går. Under veckan har jag varit i Stockholm 3 dagar, för att genomföra min Agria-utbildning. När jag kom hem så såg jag hur Sofi har vuxit till sig om magen, samt så är det en klar flytning som nu tyder på att hon väntar valpar. Nu är det bara 3 veckor kvar tills de små skall födas och jag håller tummarna att allt skall gå bra. Under nästa vecka blir det till att bada och trimma hundarna, inför avelskonferens i Södertälje. Det skall bli kul att träffa lite hundfolk igen. Nästa söndag så skall jag även få hem lilla Nora, jag får åka från Södertälje till Husqvarna för att möta upp henne, det var det smidigaste sättet att lösa transporten på.

15/3
Ni hittar nu lite nya bilder om Livet på landet. Allt är bara bra med oss alla, snön har börjat att försvinna i små mängder.

9/3 Det bådar gott när Sofi har matstrejkat, vilket kanske nu tyder på att det är valpar i magen på henne, hon har nu gått 4 veckor av sin tid. Livet här på landet bara flyter på, en seg förkylning är det ända negativa som har hänt den sista veckan.  Snön ligger kvar i drivor, även om det nu har blivit mildare och snön rasar ner från taken, jag vill inte tänka på hur det kommer att bli när allt skall försvinna... Det jag nu har att se fram emot den närmsta tiden är att åka till Stockholm för utbildningen med Agria.

Mycket av tiden går till att pyssla med hundarna samt så har jag ju fått en kokompis nr 676 som skall bli kliad varje kväll.  Men ni behöver inte vara oroliga, än så råmar jag inte som en ko eller bara äter kraftfoder och hö, he he! Saknar mina barn, barnbarn och mina vänner. Att bara slinka in på en fika och prata hund eller annat som jag brukade göra, ta en lunch eller gå i affärer mm. Fördelarna är att jag har ett lugn och härligt liv utan stress och högt blodtryck.

2/3 Jag säger ett stort grattis till Woodmore's Kennel där det föddes ett helt gäng med Bingovalpar idag. Det blev 4 tikar och 4 hanar. Jag försöker att titta efter tecken på om Sofi har tagit sig men det är nog lite tidigt än att se något. Trimmet är nu öppet alla dagar i veckan.

23/2 Lite ring-rapport från 3 Bingovalpar som varit ute i helgen. I Sverige var det Fiona (C Rosa på Bal) som kom 2a med HP. I Danmark var det Flicka (C Flickan i Havanna) som vann sin klass och slutade som 3a och i Tyskland slog Ida (C Double Winner) till och fick reserv CC! Grattis allihop!

17/2 "Här flytt allt på" Vi trivs alla mycket bra, min pappa har varit här under en vecka och firat sin 75-årsdag med mycket snö och kyla :-) Hundarna bryr sig inte om att det är kallt ute, bara de får rusa runt i snön. Linnea sätter nosen i luften och vips så har hon hittat något intressant. Se några snöiga bilder i galleri 31. Bingo tycker att katterna är läskiga små varelser. Oskar har nu börjat tappa sin valppäls och ser mycket bra ut i kroppen när han är nytrimmad. Jag har anmält Linnea och Oskar till Högbo i slutet av mars där det blir deras debut i officiella klasser. Vi får hoppas att det går bra, jag vet ju att Linnea gärna sätter sig på tvären med utställningskoppel runt halsen. 

Om ca 4 veckor kommer hon vår nya lilla tjej - Occi's Make My Dream! Hon kommer att få namnet Nora eftersom det blir den första nya hunden här i Nora! Om vi har tur så kommer påskharen med en korg små brokiga valpar... Jag har gjort en kombination som jag tror mycket på, så håll nu tummarna! 

9/2 Tänkte jag skulle skriva några rader nu idag. Allt bara rullar på, hundarna trivs så bra med fri tillgång till att vara ute, samt så är vi ute på kullarna flera gånger om dagen. Att få rusa runt på stora fält i all snö är rena paradiset. Igår var det nästan en insnöad dag så jag tänkte att jag skulle vara lite social. Jag tog en tripp till Västerås där jag fick goda mackor och chokladmuffins med kaffe, stannade ca 1 timma för att sedan åka hem igen. Det var en biltur på ca 90 mil men det var trevligt, så vad är det man säger - här är inga avstånd för långa... Vi har ca 1 meter snö och idag är det ca 16 minus ute. Bingo blir snart pappa till en kull valpar på Woodmore's Kennel, valparna väntas runt den 4/3.

4/2 Livet på landet... Vi har runt -18 grader varje morgon men temperaturen dalar under dagarna. Igår kväll var jag med om den första kalvningen och fick även träffa veterinären, då kon fått kalvförlamning. Allt fixade sig till det bästa efter en injektion kalk. Hundarna tycker det är så härligt här uppe och nästan alla har lärt sig att använda luckorna i hundhuset. Sofi kommer att paras när hon går in i höglöp, kanske i slutet av veckan. Om allt då går som beräknat blir det valpar i mitten av april. Idag skall jag göra min praktik i mjölkgropen och i morgon skall jag träffa Agria för att börja som deras ombud på hund- och kattförsäkringar

2/2 Nu har jag tagit lite bilder på omgivningen, se i galleri Hundgård.

31/1 Nu är jag på plats i Noraström. Jag kan säga att det är en del av paradiset, det är så vackert runt omkring! Jag har börjat med att städa bort julen inne i huset, så nu återstår att plocka upp alla saker och få ordning på mina kläder, vad de nu är... Hundarna trivs så bra och har anpassat sig till sitt nya boende, det har även lilla fröken Fräs gjort. Skall försöka att fota lite under morgondagen, nu är det kvällsrundan i ladugården som gäller. Efter det blir det ett bubbelbad med lite champagne för att inviga mitt nya liv! 

27/1 Resan upp med hundarna på söndagsmorgonen tog mig 13 timmar vilket var en pärs, att köra i snö och mörker tillhör det jag avskyr mest av allt. Jag var så trött när jag kom fram då jag spänt mig de sista 25 milen. Hundhuset var mycket fint med härliga rastgårdar och hundarna njöt av att springa runt i all snö, nästan alla sprang in och ut genom luckorna men jag måste säga att de blå var bäst på detta. Jag somnade vid 23-tiden och steg upp vid 7 igen på morgonen, allt för att se att det fungerade bra med hundarna. Fröken fräs gömde sig när jag kom fram, hon kamouflerar sig så det är svårt att se vad hon gömt sig. Jag tog flyget hem på måndag eftermiddag och åkte hem till min yngsta dotter där jag skall sova denna sista veckan, måste ju jobba några dagar till och på kvällarna skall jag städa ur huset. Hoppas jag nu bara hinner med allt där, jag har ju lite saker kvar som jag inte fick med mig upp så jag får ställa det i något förråd hos dottern. Fredag kväll 18:45 går mitt flyg hem till norr och då åker jag dit för att stanna. Men jag har redan planerat in lite resor söder över under våren så några av er kommer snart att se mig igen. Ni kan nu under denna veckan bara nå mig på mobilen 0733-914885. Mailen kan jag läsa av så det är inga problem, men lite nya kort får ni vänta på. Det gäller ju att få datorn inkopplad på det befintliga nätet i huset, jag får se hur jag fixar detta eller om jag behöver telefonsupport.

24/1 Nu har även Andersson flyttat och han bor numera i Alvesta. I natt åker jag och hundarna.

23/1 Ytterligare en Cockerqueen's hund är nu röntgad, grattis till resultatet på Cooper som bor på Marenhill's kennel. 

Nu är det bara 1 dag kvar för hundarna här nere innan de blir västernorrlänningar. Veckan har gått fort med allt som skall göras innan vi beger oss upp tidigt på söndag morgon, tack till Sten och Eva på Maxi Mates som bjöd hem mig på en härlig avflyttningsmiddag. På jobbet gav de mig ett par nya gummistövlar med blommor på, tack! Jag kommer att jobba 4 dagar nästa vecka för att avsluta allt innan det nya livet börjar på fredag kväll den 30/1. Min telia-adress upphör 30/1 så skicka till hotmail-adressen:  cockerqueenskennel@hotmail.com Ha en bra helg alla, tänk vad jag kommer att sakna er!


Ha, dessa vore väl nåt för en bondmora?!   Nä, de blommiga passar nog bättre...

22/1 Angelica med Eddie kom på besök härom dagen för lite fotografering. Vi åkte sedan till Ann-Charlotte på Trinnöjas kennel och träffade min katt Fröken Fräs. Bilder finns i galleri 30. 

Varför inte passa på att fynda på www.hundlagret.se, hela butiken med lager är nu till salu.

19/1 En mycket trevlig dag har vi tillbringat på Sjösvängens i lördags. Vi har fått vara med på lite fältsök. Linnea, Oskar och Sofi fick sin första kontakt med fågel men ingen av dem tog den i munnen, men de var mycket intresserade av den. Andersson och Annis lilla Pyssla lekte och tampades med en tross. Tack Annis för en mycket trevlig dag. Bilder finns i galleri 29.

16/1

Vad vore livet utan drömmar? Tänk den dagen de blir till verklighet, vilken känsla som då infinner sig! Jag har en dröm och jag tror att den kommer att slå in så småningom... Här är allt som vanligt med flyttlådor och allt annat runt mig. Jag passade på att köpa en kartong med semlor som jag skulle avnjuta nu under kvällen. Men när jag kom ut i köket var det fler som tydligen gillade semlor, för där låg Oskar med en trasig kartong och en halv semla kvar i munnen! Hoppas han har delat med sig till de andra för två semlor är lite mycket som kvällsmat till denna runda lille herre... Oskar är en helt underbar hund som bara är helt galen i mat, han och Linnea  tar allt de kommer över. I morgon beger vi oss till Mullsjö för ett besök på Sjösvängens Kennel, det skall bli trevligt att få avnjuta dagen med Annis och alla hennes härliga hundar. Nästa helg på lördag eller söndag så kör jag upp hundarna till norr. Tänk vad tiden går fort, sedan är det bara 1 vecka kvar så flyttar även jag upp!

Min nya adress blir:

Anneli Hultén
Prästbordet 313
872 98 Noraström
telefon/fax 0613-30561
mobil 0733-914885

 
11/1 Härliga hälsningar från Fiona här

 

9/1

Jag har nu fått reda på att jag kommer bli Agria ombud i Västernorrland. Efter avslutad utbildning i Stockholm kommer jag att börja sälja försäkringar. Har ni inget personligt ombud så ställer jag upp och hjälper er på bästa sätt. Jag har i alla år varit mycket nöjd med mina försäkringar i Agria, några tycker de är lite dyrare än andra bolag, men glömmer att jämföra villkoren i sina försäkringar med de som Agria har. Här är allt som vanligt i kaoset och flytten närmar sig nu snabbt. Jag fattar inte hur jag skall hinna med allt, jobbet tar ju mycket av min tid just nu med allt som skall slutföras. Min nya adress och telefonnummer kommer snart att läggas ut på sidan.

6/1

Lite semester från flyttlådor och packning... Idag passade jag på att besöka My Dog och det kändes lite konstigt att åka dit utan att ställa någon hund. Jag passade på att titta om jag kunde hitta några lämpliga hanar till mina tikar, samt kramat om mina vänner som jag kanske inte träffar på länge nu. Jag kan ju inte  vara vid mina sinnes fulla bruk som lägger en hel ledig dag på detta, men men, lite galen måste jag få vara. Som det är nu så sover jag på en madrass på golvet då mina möbler redan flyttat, nu är det bara 20 dagar kvar tills även jag drar upp till norr för att bli bondkärring. Hundarna och jag bilar upp den 24/1 sedan flyger jag ner den 26/1 för att jobba den sista veckan och städa ur mitt hus, åter upp den 30/1 för att stanna! Något jobb har jag inte fått än men det fixar sig nog, kanske skall ta och börja laga dagens lunch till försäljning eller något annat, får se vad det blir. Kvällen har jag tillbringat med att bada några hundar så nu är det bara att ställa sig och föna dem torra. Nästa helg planerar jag in ett besök på Sjösvängens kennel, där Linnea är född.

Tack till er som önskat mig välkommen upp till norr, samt till er som skrivit i gästboken och önskat mig lycka till!

2/1 God fortsättning på det nya året! Liten resumé från 2008:
Bingo fick sin första valkull under januari 2008 och har sedan lämnat valpar under året i färgerna rött svart black/tan liver liver/tan. Han har även varit i Tyskland på utställning med gott resultat. Vi har sparsamt besökt utställningar under året men de har oftast givit bra resultat. 3 nya hundar har flyttat in under året; Linnea Oskar och Sofi. 2 kullar har födds på kenneln 2008. Jag har även beslutat mig för att flytta norrut! Bingo har avslutat 2008 och påbörjat 2009 med att ha en dejt, mer om detta kommer när vi vet om tiken tagit sig. 
Planer för 2009:
Flytt i slutet av januari. Lite utställningar är inplanerade samt träning inför ett kommande grundprov. Trimmet öppnas andra veckan i februari. Jag har även några valpkullar planerade under året, om jag hittar lämpliga hanar till Sofi och Freja. Jag hoppas att hitta ett nytt hem till Andersson innan jag flyttar, se bilder här

2008

 

© * Kennel Cockerqueen's *